header image

Safety Seminar

Flexibel materiaaltransport

Dinsdag 25 september
Renson Innovation Center - Waregem

Donderdag 27 september
Aldhem Hotel - Grobbendonk

Uw update rond flexibel en veilig materiaaltransport, belicht vanuit diverse hoeken!

Tijdens de algemene presentaties krijgt u een zicht op normen en wetgeving, concrete oplossingen in de markt en een sprekend praktijkvoorbeeld. Nadien kan u uit drie specifieke workshops, twee sessies kiezen die het dichtst bij uw interessesfeer aanleunen.

Programma

12:15 Onthaal met broodjeslunch
13:00 Korte inleiding en kader
13:10

Normen voor veilig materiaaltransport
Met welke normen dient u rekening te houden wanneer u spreekt over muting, rollenbanen, mobiele voertuigen, … ?

13:35

Oplossingen voor veilig materiaaltransport
Hoe gaat u in de praktijk aan de slag met al deze normen en waar dient u rekening mee te houden om een maximale efficiëntie en beschikbaarheid te garanderen.

13:55

Praktijkvoorbeeld - mobiele voertuigen
Aan de hand van een praktische case gaat SEW dieper in op hoe mobiele voertuigen uw intern transport kunnen optimaliseren en hoe deze veilig ingezet dienen te worden.

14:20 Pauze met LIVE demo’s
banner image

Workshops

Na de pauze organiseren we drie workshops waarvan u er twee kan volgen die het dichtst bij uw interessesfeer aanleunen. De eerste sessie begint om 14.40 uur en de tweede om 15.10 uur.

Workshop 1

Veilig materiaaltransport in buitentoepassingen en ruwe omgevingen.
In buitentoepassingen of zware industrieën komen er extra uitdagingen kijken bij het ontwerpen van uw veiligheidsconcept. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op hoe u ook in moeilijkere omgevingen een veilige installatie/machine kan realiseren.

Workshop 2

Beveiligen van mobiele applicaties
Bij het beveiligen van mobiele toepassingen komt veel kijken. Of het nu een AGV, AGC, MGV of robot op een lineair traject is, tijdens deze workshop gaan we dieper in op hoe u de veiligheid van dit type applicaties praktisch kan aanpakken.

Workshop 3

Safe engineering van A tot Z
Ziet u soms door de bomen het bos niet meer? Tijdens deze workshop behandelen we de belangrijkste stappen binnen het engineeren van een veiligheidstoepassing, en aan de hand van een live stoptijdsmeting tonen wij u aan hoe belangrijk het is hier in een vroeg stadium van het engineering proces mee rekening te houden.

15:45 Onze experten tot uw dienst tijdens LIVE demo’s

Inschrijven

Persoonlijke gegevens:

Voeg een extra persoon toe(Maximum drie)